Sayfalar

7 Nisan 2011 Perşembe

Aptal Pantolon Düğmeleri

Metal düğmeleri sevmiyorum. Hele dikiş iplerini kemiren dört delikli pantolon düğmelerini hiç.Yolda yürüyorsun sonra "Pıtt..!" Düğme düşmüş. Artık işin yoksa düğmeyi ara. Millete telefon et. "Gelirken iğne iplik getir." de.

Hayır düğmeler neden metalden yapılır hiç anlamam. O pislik dört delik, sen oturup kalktıkça gerilimden ipi kesip duruyor. İnsanın ömrünü çürütüyor.

Yo, suç bende ama. Bir gün de şu tuhafiye dükkanlarına girip düğmelerin en plastik, en ip kesmeyen cinsinden satın almadım. "Aman-dedim- bu sefer sağlam diktim kopmaz." Başka bir gün "vaktim yok uğraşamam."  dedim. Daha başka bir gün "Zaten eskidi pantolon, değmez." Sonra ne oldu, o metal canavar en olmadık yerde, en olmadık zamanda "Pıtt..!" diye koptu yerinden. Düşerken bir de ses çıkardı şerefsiz. Yanımdan geçenler "Pardon bozuk paranız düştü galiba" dedi. Ben utanarak "Evet" dedim. Tuniğin altından belli olmayacağını bilsem de yağmurluğumun önünü kapattım. Yere eğildim, düğmeyi miyop gözlerimle aradım, buldum, cebime attım ve yine kendi ihmalkarlığıma lanet ettim. Sonra yine aynı şey "Alo kuzu. Gelirken iğne iplik getir. Gene koptu pislik."

2 yorum:

  1. Hahaha... Üniversitedeyken benzeri bir durumu arkadaşım yaşamıştı. Eteği sökülmüştü. İğne iplik getir evden çıkmadıysan diye mesaj atmıştı bana. Götürdüm dikti, mesele halloldu. :)

    YanıtlaSil
  2. Şirvan... sen bunu yazdın ya valla kendimi yalnız hissetmemiş oldum. :)

    YanıtlaSil

Yorum alın, yorum yapın. Bloglara can verin.