Sayfalar

5 Şubat 2011 Cumartesi

Erkek Kardeşim Ders Çalışıyormuş!

İzmir'den pazartesi günü nihayet Ankara'ya gelebildim ya beni kötü bir sürpriz bekliyormuş meğerse. Erkek kardeşim dersanesinden bir kaç arkadaşını eve çağırmış güya kendi kendilerine ders çalışacaklar. Anneme sormuş "gelebilirler mi, ama bak evde sadece biz olacağız." diye. annem de tamam demiş. Ancak farketmemiş ki erkek kardeşimin programı benim İzmir'den geldiğim günle çakışıyor. Bir de üstüne kız kardeşim de benimle aynı gün İstanbul'dan çıkıp gelmez mi? Resmen cuma'ya kadar annem ve kız kardeşimle alt kattaki anneannemlerin misafir odasında ev içinde ev olduk.

Neyse cuma günü neden sonra arkadaşları gitti de eve girebildik. Aslında girmekte biraz zorlandık diyebilirim. Ev resmen savaş alanıydı. Mutfakta dizi dizi bulaşıklar, salondaki yemek masasında yenmiş ama hala kaldırılmamış bir sofra, oturma orasındaki kuruyemiş kabukları, her tarafta üstü açık yatak ve çorap, parfüm, erkek teri, ve havasızlıktan müteşekkil bir koku. Şahsen o anda bir kez daha burnumun iyi koku alamamasına şükrettim.

Kaşıklıkta ne kaşık, çatal kalmış ne de bıçak. Neredeyse bütün tabak, kase ve tencereler bulaşık gibiydi. Düşünsenize raftaki tüm bardaklar bulaşık olduğundan son kolalarını dondurma kupalarında içmişler. 

Ara ara kız kardeşim yukarı çıkıp gerçekten çalışıp çalışmadıklarını kontrol etti, hakikaten de çalışıyorlarmış. Tamam helali hoş olsun ama bu kadar da etraf dağıtılmaz ki canım. Valla daha makyaj kısmı bitti. Asıl temizliği yarın yapacağım.

Yok yok benim imtihanım bu. Temizleyeceğiz el mahkum! Neyse allahtan bulaşık makinesi var :)

8 yorum:

  1. Evlenmemek için bir sebep daha: Pisler bunlar ya:(

    YanıtlaSil
  2. şirvan... tek değil ama bir kaç tanesi bir araya gelince evet pis oluyorlar.

    YanıtlaSil
  3. :))
    Biraz daha büyüyünce düzenli olur bence. Ev sorumluluğu alması gerek :)

    YanıtlaSil
  4. francesca mckennitt... değil mi? herşey önüne servis edilerek büyürsen olacağı bu. ben ce ev sorumluluğu alması gerek. Mesela şehir dışında bir üniversitede okumalı

    YanıtlaSil
  5. Hatta evde tek yaşamalı bir süre sonra artık hobi olarak temizlik yapar hale geliyorsun böyle bir düzen takıntısı oluşuyor :)

    YanıtlaSil
  6. Beter böcek... Şu tek başıma yaşama hayalimi bir gerçekleştirsem ah...

    YanıtlaSil

Yorum alın, yorum yapın. Bloglara can verin.