Sayfalar

16 Şubat 2011 Çarşamba

Zekeriya Anonscu Amca Seni Çağırıyor

Hazır yurttaki odamda kimse yokken bu sessizlikten faydalanıp size yurttaki anonscu amcayı anlatayım.

Amcanın tamamen kendine has bir stili vardır. İsim (duraksama) Soyad (hiç durmadan) Kişiye söylenmek istenen mesaj. (burasını hızlıca söyler. Mikrofon yazmasın gibi düşüncesi olabileceğinden şüpheleniyorum.)

Saçları kırlaşmış, yaşlıca olan bu amca geçen sene bu yurt ilk açıldığında türkçesi o kadar bozuktu ki, arka arkaya iki kere söylemesine rağmen konuşması karınca basmış radyodan farksızdı. Şimdi artık daha düzgün konuşuyor. Ya da biz adamın tarzına alıştık, bilemeyeceğim. Kesinliği için geniş çaplı bir araştırma yapmak gerekebilir.

En çok yaptığı "Katlara erkek görevli personel çıkacaktır." anonsu. Amca ara ara mikrofonu da kapamayı unutuyor ondan sonra yurda naklen yayın. Geçen danışmadaki amca bozuk türkçesiyle bu anonsu yapıyordu. Mikrofonu kapatmayı yine unutmuş. Hala sesi geliyor. "Haydin, gim çıgıyosa çıgsın yokarı."

Kaloriferci Zekeriya anonsu vardır örneğin. "Kaloriferci Zekeriya olduğun yerden danışmayı ara"
Depo görevlisi Sevgi'si vardır bir de. "Depo görevlisi Sevgi hanım yerinize gidiniz."
(Neden sevgi hanımdır da zekeriya bey değildir. Mesela bu benim aklımı çok kurcalar.)

Aynı amca bazen yabancı öğrencilerin soyadlarını okumakta güçlük çeker. Ancak bu gibi durumlarda hiç istifini bozmadan "Buriyatlı Miloşa" gibi bir kendine göre hemen bir çözüm üretir. Zira onu idare çağırmıştır, ve hiç bir şey onun adını anons etmeye engel olamaz. Telaffuzu zor bir soyad bile olsa.

.................

Mezun olmaya yaklaşmak garip be. Sürekli anonsunu duyduğum amcaya gıcık olurdum eskiden. Şimdiyse sadece şirin geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum alın, yorum yapın. Bloglara can verin.