Sayfalar

2 Ağustos 2011 Salı

Aylak Kız

Tüm sülale benim kariyerim için endişedeler. Herkes kendi kafasına göre bir iş planı çiziyor. Tabi bana soran yok. Hoş benim de onlara "Sizce ne yapmalıyım?" diye sorduğum yok.

Ortak kararları tabiki öğretmen olmam. ("Öğretmen olmayacaktın da neden okudun onca yıl?") Yalnız kpss'den düşük aldığımdan dolayı (İlk başlarda çalışıyordum ya sonraları öğretmenlikten soğuduğumu fark ettim ve bıraktım. Şimdiyse olsam mı acaba, diyorum. Off, kafam çok karışık.) özel okulda mı çalışmalıyım, yoksa ücretli öğretmenlik mi yapmalıyım ya da annemin dizinin dibinde oturmalı ve yeniden sınava mı hazırlanmalıyım? Bir tek halam beni serbest bırakmış durumda. "Senin derdin belli, para kazanıp gezmek. Hangi mesleğe girersen gir seni elde tutamayacağız zaten." diyor. Bu arada halamın eşi de alttan altta 26'ıncı tercihi yapıp bahtıma neresi çıkarsa oraya gitmemi söylüyor. Ve ekliyor. "Herkesin hayatı tehlikede. Hatta şurada otururken benim bile. Öyle bir yeri beğenmemek olmaz." (Haklı mı acaba?) Annemse sürekli bana evde bir oda ayırma peşinde. Zira istanbul'a gittiğimden beri bir odam yok. "Anne- diyorum- dur, daha nerede hangi şehirde çalışacağım belli bile değil." Bazen de kendisine "Anne amcamlar seni yalnız bırakmamam konusunda uyarıyorlar." diyorum. "Bakma sen onlara-diyor- ben sizi böyle yetiştirmedim ki. İnsan evlenince zaten yeni hayat kuracaksa neden bu bekarlardan esirgensin ki." Ama yine de inatla oda yapmakta kararlı. Aslında biliyor musunuz o kadar kitabı, ıvır zıvırı yanımda taşıyamayacağıma göre bırakın da bir odam olsun değil mi? Tatillerde gelip sığınabileceğim.

Bu arada sen ne yapmak istiyorsun dediğinizi duyar gibiyim. Valla kafam öyle karışık ki kimseyi ne dinliyor ne anlıyorum. Şu aralar aklımda sadece aylaklığımın keyfini çıkarabilmek var. Hoş düğündü, tek ders sınavıydı, ramazandı, daha pek bu konuda başarılı olduğum söylenemez. Neyse bakalım gelecek ne gösterecek?

10 yorum:

  1. Bence bir yere atan. Her sene daha da vahimleşiyor durum. Her ne kadar girmek artık zorlaşsa da devlet hala en garantili yer.

    YanıtlaSil
  2. leah... ne ara okudun da ne ara yorum yaptın pes :D
    Öyle mi dersin :/

    YanıtlaSil
  3. kitap gibi kız, ya bu ikilem çok fena ama bence de şansını dene. bilmiyorum gerçi ben de emin olamadım ama şansın varken değerlendir derim :)

    YanıtlaSil
  4. Mia Wallace... Açıkçası atamaların 26 ağustosta yapılacağını duyduğum şu dakikalarda benimde içimden şansımı denemek geçiyor. Hadi bakalım.

    YanıtlaSil
  5. mezun olduktan sonra atanmak için iki sene bekleyen biri olarak şunu diyebilirim ki; atan. insan içindeki huzuru ve daha güzel şeyler olacak hissini taşıdıkça gittiği her yeri güzelleştiriyor ve atandığında üstünden ağır bir yük kalkacağını çok net söyleyebilirim. en kötü şey kararsızlıktır biran önce seçim yapmanı tavsiye ediyorum ki çekim yasası da sana yardımcı olabilsin :)
    en mutlu olacağın şeyi seçmen dileğimle.

    YanıtlaSil
  6. Karakutu... Cok tesekkur ederim. Galiba haklisin insan iyi dusuncelerle giderse gittigi yeri guzellestiriyor. Sanirim atanma sansimi deneyecegim evet.

    YanıtlaSil
  7. Şimdi lafa "Ruşen amcanın oğlu Sedat üniversiteyi bitirince.." diye başlamayacağım ya da çevrendeki insanlar gibi kafanı karıştıracak önerilerde bulunmayacağım. Hayat senin. Mesela 10 yıl sonra nerede, nasıl bir hayat sahibi olmak istiyorsan ona göre tercihlerini belirle.

    YanıtlaSil
  8. Hadi Baba Gene Yap...hmm, aslında düşündüm pek kimseyle paylaşmıyorum :)

    YanıtlaSil
  9. bu akrabaların insanların hayatını yönlendirme arzusunu yok edebilecek bir şey geliştirebilmek adına moleküler biyoloji ve genetik okumadığıma ne kadar pişman olduğumu kimse bilemez.
    nasıl bir hayattır bu anasını satayım. millet işi gücü bırakıyor ve tek dertleri sülalerindeki üniversite mezunu gencin mesleğini çözüme kavuşturmaya çalışıyorlar. yok memlekette iş sahası yok neden atanamıyorlar falan filan diye beyin fırtınası yapmasını bilirken %50 ile başımıza getirenlerin kendileri olduğunu ne kadar çabuk unuttuklarını görünce götümle gülmekten kendimi alamıyorum. tabi bir de bunun erkek olmak gibi bir bölümü var ki o daha vahim bir durum oluyor. okul, askerlik bitiyor iş güç kovalıyorsun cebine 3-5 bir şey sokuyorsun ve bu sefer evlendirme muhabbetine giriyorlar ki o da ayrı bir konu.

    YanıtlaSil
  10. sürüden ayrılan koyun... Oh! Dostum sen bayağı bir dolmuşsun...

    YanıtlaSil

Yorum alın, yorum yapın. Bloglara can verin.