Sayfalar

24 Mart 2012 Cumartesi

farklı kültürsüzüm

daha önce bilmediğin bir kültürde öğretmen olmak hakikaten tuhaf. Tamam Diyarbakır'a gelmeden önce dizilerden falan az çok bir şeyler kapmışlığım var ama yeterli olmuyor işte. Misal çocukların tuhaf batıl inançları. Kertelkele görünce dişlerini sayıyorlar. Çünkü onlar saymazsa kertelkele gelip geceleyin dişlerini sayarmış. Ya da tırnaklarım uzun olduğu için şeytan kaşığı yaftası yiyorum. İlginç farklılıklarda var tabi. Örneğin çocuklar ev resmi yaptıklarında hiç çatı çizmiyorlar. Yani daha doğrusu ben öyle sanıyordum. Hatta çatısı nerde bu evin diye belirttiğim çok olmuştur. Sonra şöyle bir baktım köye bir tane bile çatılı ev yok. Hepsi üzerinde yataklar bulunan damdan ibaret. Allahım salağım ben dedim var ya. Çocuklar tabi çevrede gördüğünün resmini yapacak. Bunların haricinde bir de sürekli köyle şehir arası gidip gelmek de var. Toz topraktan akşam üstü ve hafta sonları hareketli bir şehir hayatına geçiyorsun. Daha bir kaç saat önce bir köy evinde tandır ekmeği yerken akşam nezih bir kafede oturuyor buluyorsun kendini. Tamam ne var ki bunda diyorsunuz. Tabiki hiç birşey yok. Sadece bu hızlı geçişler dengemi fena sarsıyor, onu demek istiyorum. Not: bu aralar komik yazı yazmak istiyorum aslında. Dur ben bunun üzerinde çabalayım.

9 yorum:

  1. farklı kültürleri yaşamak ve görmek insanı zengınleştır :))

    YanıtlaSil
  2. farklı kültürleri yaşamak ve ögrenmek insanı zenginleştrir ne olsa kültürler fılmlerden kıtaplardan alıntı değil :))

    YanıtlaSil
  3. :) bu durumdan yakınmıyor olman. Benimsemiş olman. Bence çok güzel. Kimileri bir takım ön yargılarla gidiyor oralara. Gördüğüm kadarıyla sen daha güzel bakıyorsun.

    YanıtlaSil
  4. Allah kolaylık versin.. yazınızı okuyunca çok etkilendim bende sınıf öğretmenliği okuyorum ancak daha 1. sınıf siz ne öğretmenisiniz? :)

    YanıtlaSil
  5. :)) Mimar bir arkadaşım şöyle anlatıyordu: "Sabah şantiyeye uğruyorum, 'Abla gamyon devrildüü!' diyor işçiler, öğlen okula geçiyorum ve ekolojik mimarlığın sürdürülebilirliği üzerine ders yapıyoruz.
    Bu arada ikimizin de yazdığı son yazılar birbirine benzemiş konu itibariyle! Başka neler oluyor, farklı neler var, yazmanı bekliyorum.

    YanıtlaSil
  6. hümanizm1... Doğru söylüyorsun. Bir sürü yeni şey öğrendim.
    Kısaca fd... Şöyle birşey var "ya yapmayacaksın ya yakinmayacaksin" sonuçta ben seçtim buralara gelmeyi.
    Raskolnikow... Yav ben rahatsız değilim ki bu durumdan.
    Rapsodiıstanbul... Okul öncesi öğretmeniyim:) sanırım sizinle kaderimiz gelecekte benzer olabilir.
    Geveze mimar... Dostum verdiğin örnek cuk diye oturdu harbi. Farklı bana göre daha bir sürü şey var. "taziye evi" diye bir şey var mesela burda. Cenaze olunca evde değil parayla tuttukları bu taziye evlerinde aglasiyorlar.

    YanıtlaSil
  7. Taziye evlerinin sebebi ailelerin kalabalık olmasıdır , bu taziye evlerine erkekler gider bayanlar ise evde karşılar gelenleri yani kısacası tamamen yer sıkıntısından dolayıdır .

    YanıtlaSil

Yorum alın, yorum yapın. Bloglara can verin.