Sayfalar

12 Eylül 2013 Perşembe

Sen de mi İntihar Ettin, Ey Sevdiğim Yazar!

Şu an yazımı şok içerisinde yazıyorum. Kalbim yerinden çıkacakmış gibi pır pır atıyor. Çünkü az önce kendisi hakkında hiç bir şey bilmediğim ama kitabını iki gündür deli gibi okuduğum, "Kesin tanışmalıyım bu adamla." dediğim yazarın, çok değil, bir sene evvel intihar ettiğini öğrendim!

"Kemal SUMAN" dan bahsediyorum. Fotoğrafını gördüğünüz kitabın yazarından.

* * *

Hoş, kitapla tanışmam da ayrı bir fiyaskodur zaten. Geçen sen yine Diyarbakır'da çok bunalmış ve sahafın birinde beni benden alacak bir kitabın peşine düşmüşken onu gördüm. "Kah orada kah burada" Yazarı Kemal Sunal. Atmaca gibi saldırdım tabi. Kitabı doğru düzgün incelemeden "Aa Kemal Sunal filmlerini anlatıyor." diye heyecanlarak satın aldım kitabı. Sonra eve geldim ve ne göreyim. Yazarın adı Kemal Suman değil miymiş. Benim yüzümün aldığı rengi bir görün hele. Tam bir- verdiği paranın boşa gittiğini evlat acısı gibi böğründe hisseden- bir enayi rengi. Anlayacağınız, tek kelimeyle mosmordum. Hemen hışımla attım kitabı elimden. Ta ki düne kadar. 

Dün, "Evde okunacak ne var?" diye yaralı danalar gibi aranırken gözüme çaptı malum kitap. "Gel bakayım başımın belası." diyerek aldım elime ve bir daha da bırakamadım. Allahım, meğer ne kadar da aptalmışım. Meğer nasıl da güzel, nefis, akıcı bir gezi kitabıymış bu. Boru değil, adam yıllarca tur gemilerinde gezi rehberliği yapmış. Üstüne bir de akide şekerli edebiyatını soslamış. Ortaya mükemmel bir gezi edebiyatı çıkmış. Okurken, kahkaha atıyorum, kızıyorum, üzülüyorum, onların yerine ben de utanıyorum ama ille de okuyorum. Artık öyle bir hal aldım ki "Yahu- dedim- kim bu, hayran olduğum yazar? Resmi falan yok mu internette?" diyerekten arattım adamın adını ve önüme gelen sayfadaki ilk cümlede dondum kaldım. 

 [ Kemal Suman borçtan intihar etti ]


Ne diyeyim, Allah rahmet eylesin. Üzüldüm hem de çok. 

Biliyor musunuz, bence intihar eğlenceli insanlara hiç yakışmıyor. 

6 yorum:

  1. Biricik diiyor...
    Merak ettim. Gidip buldum bir sekilde. Emin ol ki ben de cok sevdim. Kapagina bakip pesin hukumlu olmamaya guzel bir ornek kitap.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya değil mi, kapağı pek, içinde güzel şeyler olduğu, hissini vermiyor. güzel ama gerçekten. Ve kitabı bulup okumaya başladığına çok sevindim.

      Sil
  2. Merak ettım şimdi adamı ! Kitabıda hemen araştırıyım ben bu yazıdan sonra..
    Borçtan dolayı intiharmı bi yazar hiç yakışmamış yahu ..Mekanı cennet olsunn ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya kitap harbi çok eğlenceli. Bence sen de mutlaka okumalısın.

      Sil
  3. bu yazınızın üzerine kitabı aldım bi çırpıda bitti çok çok beğendim şimdi de annem okuyor teşekkürler ayrıca geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şirin ya çok sevindim:) ve teşekkür ederim. Geçti inşallah...

      Ah bir de anneye selamlar...

      Sil

Yorum alın, yorum yapın. Bloglara can verin.