Sayfalar

19 Mayıs 2011 Perşembe

Galiba Bu Sefer Gerçekten Mezun Oluyorum

Bu akşam mezuniyet balom var. Ama heyecan felcine mi uğradım nedir ben de tık yok. Öyle beş karış suratla ortalıkta geziyor, sallana sallana bu yazıyı yazıyorum. Düşünsenize yirmi beş buçuk yaşındayım. (yirmi altı değil!) Yarım bıraktığım Hacettepe matematikle birlikte, dokuz yıldır üniversite okuyorum. Biraz olsun heyecanlan, değil mi, ama yok olmuyor. N'apayım ben de dedim ki "Madem heyecanlanamıyorum bari bir şeyler yazayım vakit geçsin."

....................

Şimdi size günlerdir hummalı bir hazırlığa girdim, eteğimin pilesi için bile ne çok terzi gezdim, ne makyaj malzemelerine burun kıvırdım demek isterdim ya bunların hiç birini yapmadım. Hatta en kısa sürede yapılan hazırlıkta takım elbisesini çekip gelmiş bir erkekle bile yarışır, üstüne birinci, yok abartmayım, üçüncü bile olurum. Ayakkabı ve eşarbı ikinci dükkanda çantayıysa ilk dükkanda şıp diye buldum. Hatta bayıldım hepsine. Ama ben giyeceklerim arasında en çok topuklu ayakkabılarımı sevdim. Tabi bunu benim spor ayakkabısıyla lap lap yürümeye alışkın ayaklarım için pek söyleyemeceğim. Zira çoktan hayatından bezdi bile. Dün gece yurtta biraz yürüme talimi yapayım dedim ya zor arkadaş. Daha sendelememeyi bile beceremiyorum. Bir de ben tutmuş "Ankara havası çalarlarsa oynarım arkadaş." diye ahkam kesiyorum millete. Pehh! Adama hiç demezler mi "Sen ilk önce düzgün yürümeyi öğren de oynaması kalsın." diye. (Durun durun, en iyisi şu yazıyı bitireyim de gidip biraz daha talim yapayım.)

Neyse efendim yazmaya doyum olmuyor ama akşam saat yedi de balonun yapıldığı otelde olmam gerekiyor. Malum artık kalkıp giyimsem hiç fena olmaz. Zaten yurttaki peri memurdan kesin talimat var. Geceyarısı arabam balkabağına dönüşmeden yurtta olmam gerekiyormuş. Gerçi bizim bal kabağımız uyarı cezası şeklinde kendini belli ediyor ya neyse.

Not: Buradan- kitapların şekline kim karar veriyorsa artık- onlara sesleniyorum. Abiye çantaların içine sığabilecek ince uzun kitaplar çıkarın kardeşim. Aaa! olmuyor ama! Okumasam bile yanıma kitap almayınca kendimi çıplak hissediyorum yahu.

4 yorum:

  1. ehehe :D huylu huyundan vazgeçmiyor mu ne :D
    Şimdi büyük ihtimalle topuklu ayakkabılarına lanet okuyarak ankara havası oynuyorsundur. biraz çılgınsan ayakkabıları kenara atmış bile olabilirsin... Çoook eğlenmen dileğimle :)

    YanıtlaSil
  2. Abiye çanta için kitap fikri de bir senden çıkardı :)) Bordo Siyah Yayınları olabilir gibi ama.

    YanıtlaSil
  3. rengarenk... yorumunu okuyunca şoka girdim. zira aynen dediğin gibi davrandım. Deli gibi Ankara havası oynadım.

    Şirvan... Denedim denemez olur muyum ama çantama o bile sığmadı :)

    YanıtlaSil
  4. Matematiği bırakıp hangi bölüme geçtin merak ettim :) O kadar okuduktan sonra bırakmak zor olsa gerek.

    YanıtlaSil

Yorum alın, yorum yapın. Bloglara can verin.