Sayfalar

27 Ağustos 2011 Cumartesi

Kasiyer Oldum

Bir markette kasiyerlik işine gireli tam on bir gün oldu. Sonuçta evde boş boş oturmaktan sıkılıyordum. Kpss'den de yüksek almamıştım ki zaten atanamadım da. Ben de yaklaşık bir buçuk ay öncesinde yaptığım bir iş başvurusundan gelen çağrıyı değerlendirdim. Sonuçta çalışıyorum. Market işi harbiden yoğun. Zaman zaman yorgunluktan eve sürünerek geliyorum. Annem onca okuduğum fakülteden sonra bu işte çalışmama hala çok sinir oluyor. Özel sektörde çalışmak kolay mıymış? "Dünyanın kaç bucak olduğunu göreceksin." diyor. Halbuki annem bilmiyor ki bu dünyanın kaç bucak olduğunu öğrenmeye gerçekten de can atıyorum. Düşünsenize şu yaşıma kadar tek bildiğim şey öğrencilik yapmaktı, o da baydı zaten. 

"Harbiden yahu çalışmak nasıl bir şey." Çalışmak yorucu bir şey. Ama, tamam kabul ediyorum zaman zaman özellikle laf anlamayan müşterilere papaz olsam da, market çok eğlenceli bir yermiş yav. Ne bileyim, bir kere akşam eve iş getirme gibi bir derdin yok. Öğrenciliğimiz okul dışında ödev yapmakla ya da ödevi ne zaman yapsam diye düşünmekle geçiyordu. Sürekli bir zihin çalıştırma gibi bir derdin de yok. Kasaya dikkat et. Açık çıkarma yeter. Yılların verdiği zihin sıkışmasını en sonunda rahatlattım bu iş sayesinde. Artık eve geldiğimde daha rahat yazı yazıyor daha rahat kitap okuyorum. Hiç bir şey zihnimi meşgul etmiyor.

Şimdilik bu zihin boşaması güzel şey. Ama yine de uzun sürmez. Bakalım gelecek ne getirecek?

11 yorum:

  1. İşte tam da yapmak istediğim şey :) Bir iş bulup hiçbir şeyin zihnimi meşgul etmesine izin vermemek :) Senin adına sevindim :)

    YanıtlaSil
  2. Üniversite ve askerlik belasını ardımda bırakalı üç buçuk sene oluyor. Ben, kariyerimi evde yapmayı uygun gördüm. Cebinizde beş kuruş para olmamasını ve sosyal ortamlardan uzaklaşmayı göze alabiliyorsanız, ev erkekliği/kadınlığı, hiç de fena bir meslek dalı sayılmaz. Olur da kasiyerlikten sıkılırsanız, bu önerim aklınızda bulunsun.

    YanıtlaSil
  3. yeni iş hayatında kolaylıklar dilerim...Müşterilerle uğraşması zordur...
    Anneler hep evlatlarının en iyisine sahip olmasını isterler , belki o yüzden kızıyordur...
    Annenin gönlüne göre bir iş bulursun umarım...

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı olsun yeni işin :) " eve iş getirmek derdi yok " kısmı hoşuma gitti bende mi başvursam ne :)

    YanıtlaSil
  5. 'Eve sürünerek gelmek' Yalnız değilsin :)

    YanıtlaSil
  6. Kirazlı sakız... Çok teşekkür ederim. Sen de gönlüne göre bulursun inşallah :))

    Hegesias... Açıkçası bu söylediğini düşündüm düşünmesine de ben evde oturursam tam teşekküllü apartman teyzelerine dönüşecekmişim gibime geliyor. O potansiyel var bende.

    içimizdeki karnaval... Evet zor ama sağolsunlar iş arkadaşlarım çok yardımcılar. Ah Ah! Annemin gönlüne göre iş bulacağım diye uğraşırsam kendimi hırpalar dururum herhalde. :P

    Sparrow... Valla kendine güveniyorsan başvur. Ama yorulacaksın. :))

    hitman-3... Kaderdaşceğizimmm!.. :D :P

    YanıtlaSil
  7. Dünyanın kaç bucak olduğunu öğrenmek için çalışmak diye bir kaide yok..

    Sınavlardan gına gelmesi ve sonucunda sevdiğin yahut kendi alanında başarılı bir işte halen çalışamıyor olman o dünyanın bucaklarını gösteriyor..

    Fakat şöyle ki, kardelen misali bütün çevresel negatif koşullara inat bir çiçek gibi açılma anahtarı olarak, çalışmak insana öz güven verir ve insan ne kadar çok çalışırsa özgüven duygusuda o denli artar, en azından bende öyle olmuştur ki zaten, Mutluluk üretmektir..

    YanıtlaSil
  8. Üstteki adsız... Ne kadar da güzel anlatmışsın. Yorumuna bayıldım :)

    YanıtlaSil
  9. bende senin yorumlarına karşı boş değilim :)

    YanıtlaSil
  10. hızlı olmak lazım dıdıt dıtıt sesine alışmıssındır umarım yani kolların ve parmakların spor yapıyor olsa gerek :D yani umarım gönlüne göre iş gerceçkten bulursun kasiyerlige baktıgım zaman bardagın dolu tarafını ne kadar cok görmeye calıssamda okadar okumaya bu işi yediremem kendime dogrusu okadar emege ama sonucta çalışıyorsun boş gezmekten iyidir...

    YanıtlaSil
  11. theice-creamparlour... Şöyle baktım da bu yazıyı yazalı iki hafta olmuş ve fikirlerim bayağı bir değişmeye başladı. Öğretmen olmak gerek öğretmen!

    YanıtlaSil

Yorum alın, yorum yapın. Bloglara can verin.