Sayfalar

22 Eylül 2011 Perşembe

Ben Küçükken...

Her şeyden korkarmışım. Babam yanımda birisine bağırsın, benim kalbim güm güm eder, kendimi koltuğun arkasına atarmışım. Biraz da ürkekmişim anlaşılan. Birisi masaya sertçe vursun olduğum yerde zıplarmışım.

O zamandan belliymişim demek ki, sürekli evden çıkar uzak mahallelerdeki arkadaşlarımın evine gider akşam kadar dönmezmişim. Babaannem bağıra bağıra beni sokaklarda ararmış.

Nohut yemeği yemezdim. Bir misafirlikte nohut yemeğinden çıkan kemikli etten tiksinince olmuş bu. Çok zor alıştım tekrar yemeğe. Ama hala aram iyi değildir.

Solakmışım ama zorla sağ elime kalem aldırıldığından beridir sağlak sayılırım. Ama yazım hala çok çirkin.

Çok dik başlı, inatçı ve kıskançmışım. Sırf bu yüzden o yumuşak huylu annemin dayağını kardeşlerim arasında sadece ben yedim desem yeridir.

İnatla annemden hep beni uyumsuz giydirmesini istermişim. Bir fotoğrafım var. Beyaz bermuda gömlek takım. Altına siyah çorap ve kırmızı ayakkabılar. Bir de dünyanın en şık kızıymışım gibi bir poz verişim var, dayanılmaz. (Yırtıp atacağım da anne engeline takılıyoruz işte.)

Sürekli soru sorar insanları bunaltırdım. Sonra bir gün annem "Kızım sorup durma, dinle öğren." dedi. O gün bu gündür sürekli insanları dinliyorum. Anlayacağınız sağımda solumda konuşan herkes dikkatimi çekiyor. Ev hanımı olsam apartman teyzelerine dönüşürüm herhalde.

Ali baba ve kırk haramileri beğenmemiş değiştirip başka türlüsünü yazmaya çalışmıştım. Şimdi ne yazdım hiç hatırlamıyorum.

Ben küçükken herkes gibi çocukmuşum işte.

8 yorum:

  1. "Sürekli soru sorar insanları bunaltırdım. Sonra bir gün annem "Kızım sorup durma, dinle öğren." dedi. O gün bu gündür sürekli insanları dinliyorum."

    Ben de çok soru sorardım. 10 yaşında filanken daha yeni tanıştığımız bi arkadaş ne kadar çok soru soruyosun sen demişti. O günden sonra da hiç sormaz oldum nerdeyse yeni tanıştığım kişilere soru filan. Daha çok dinleyen, gözlemleyen oldum yeni girdiğim ortamlarda. Çocukluğuma indim bir kez daha :D

    YanıtlaSil
  2. aaa :)
    sen küçüükken de pek tatlıymışsınn!

    nohut ben hala yemem :)

    ama şu son maddeye bayıldım ya yeniden yazmaya çalışmaan! harikaa :D

    YanıtlaSil
  3. orjinal bir çocukluk olmuş :)

    YanıtlaSil
  4. İlnevyA... Eyvallah seni çocukluğuna götürebildiysem ne mutlu bana :)

    Mia Wallace... Çok teşekür ederim. Sen de öylesin.:)

    Sparrow... Eyvallah, teşekür ederim :)

    YanıtlaSil
  5. Sen küçükken komik ve tatlıymışsın :) Ben hala dik başlı ve inatçıyım değişmedim,değişemeyeceğim de :)

    YanıtlaSil
  6. Fotoğrafını merak ettim. Bence uyumsuz giyinmek isteyen bir cocuk değil de tarz sahibi bir cadı olabilirsin. Şimdilerde böyle diyorlar saçma kombinasyonlu giyinen insanlara.
    Aytıca yazar ruhluluğun belliymiş yani. Demedi deme.

    YanıtlaSil
  7. kirazlı sakız... teşekkür ederim. :)) inatçı olmak yer yer iyi de bazen kötü oluyor be :P

    Parya Tavananna... yok yok hiç merak etme. harbi korkunç bir fotoğraf. Bu arada iltifat ediyorsunuz efendim, teveccühünüz...

    YanıtlaSil
  8. arayıpta bulamadığını merak ettim şimdi,

    YanıtlaSil

Yorum alın, yorum yapın. Bloglara can verin.