Sayfalar

24 Aralık 2011 Cumartesi

Ve Kitap gibi Kız Sonunda Mim Yazısını Yazar.

Uzun süredir yazmıyordum sağolsun üç arkadaş beni mimlemiş. sparrow, adamın biri ve çiğdem. 

Hakkımda yedi tane gerçeği yazmam gerekiyormuş. Ufuu açılım yapacağız desenize. Hadi başlayalım o zaman.

1. Manyak gibi kendi burcumu okuyup kendimle gurur duyarım. "Vay anasını biz akrepler ne tuhaf yaratıklarmışız" diye haz üstüne haz alırım. He, yapıyorum bunları da ne alaka yani. Galiba ben beni bana anlatan şeyler bağımlısıyım.

2. Madem burçlar konusuna girdik, bir de deli gibi dünlük (Evet, günlük değil dünlük) burç yorumlarımı okurum. Bakalım beni iyi tahmin edebilmişler mi? Şimdiye kadar msn'deki yasemin boranla twitburc tahmin konusunda başa baş gidiyorlar. Ama gene de kimse yüzde yüz bir başarı sağlayamadı. Bakalım yeni yılda onlardan daha iyi bir performans bekliyorum.

3. Yaz, kış, hafta içi, hafta sonu sürekli saat sabah 6 olmadan uyanıyorum. Bu benim için güzel bir şey tabi de zaman zaman eve gelen misafirler için kötü oluyor. Sabahları gürültücü insanım zira.

4. Bundan yaklaşık 6 sene evvel Hacettepe'de okurken bana "kaygı bozukluğu" teşhisi konmuştu. İlaç, terapi derken geçti gitti. Ancak bu bozukluğun yerini "görünürde gamsızlık sendromu" aldı. Misal hayatımda pek çok insana travma yaşatacak derecede büyük şeyler olduğunda (sevgili terketmesi, trafik kazası, aileden birinin ölmesi, ıssız yollarda bir başına kalmak vs.) hemen durup "Bak, sen sana lazımsın, hemen aklını topla, ne yapabileceğini hesapla ve bu durumdan bir an önce kurtul." deyip kendimi kontrol altında tutuyor ve dibe batmamaya çalışıyorum. Ve doğrusu şimdiye kadar da hiç başarısızlığa uğramadım. Yalnız bu yaptıklarımın bir yan etkisi de açığa çıkmadı değil. "Gamsız" yaftası yemek. "Gamsız ya, hiç bir şey için üzülmüyor." Ya da "Onun o 'amaan' derken ki omuz silkmesi yok mu?" gibi cümleler benim için en çok söylenenler arasında top10.
En çok da erkekler şoka giriyor yalnız. Terk edildiğinde ya da reddedildiğinde üzülmeyen bir kız.
Üzgünüm aklımın yerinde ve kaygılarımın makul seviyede olması yaşadığım her şeyden çok daha önemli.

5. Sigara içmiyorum. Hatta kadın olsun, erkek olsun, sigara içmeyen insanları kutluyor ve kutsuyorum. Ama yine de sigara içmeyen bir erkek bana uzayın hangi kara deliğinden geldiği belli olmayan garip bir yaratıkmış gibi geliyor. O kadar çok sigara içen erkekli bir aileye sahibim ki sigara içmeyen değil sigara içen erkekler normal geliyor bana.

6. Resmi olamıyorum. Laubali bir yapım var. Ancak buna rağmen karşıdaki hakaret çizgisini aşarsa tak diye "portakal orda kal!" diyorum. İnsanlar beklemedikleri için küsüyorlar. (Bu arada küsenlerin peşinden nadir koşarım. Çok da tınn.)

7. Yalnızlığı seven bir insanım. Fakat farkettim ki "ben yalnız kalmak istemeliyim ama insanlar beni yalnız bırakmamalı." (Tercümesi: Off, bu zamana kadar yalnız kalmayı seven bir insanım ben diyordum ya sosyal bir insanmışım ben allah kahretsin.)

şimdi mimlediğim kişilere geçiyorum efendim, arz ederim.


Not: Reklam alacağım lan artık bloga. Akmasa da damlar :)

8 yorum:

  1. o zaman beni kutla ve kutsa. aynen sana katılıyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Sevdim ben seninkileri! Özellikle 3-4-6-7 numaraları!
    NOT: Yaz! ;)

    YanıtlaSil
  3. ...traigo
    sangre
    de
    la
    tarde
    herida
    en
    la
    mano
    y
    una
    vela
    de
    mi
    corazón
    para
    invitarte
    y
    darte
    este
    alma
    que
    viene
    para
    compartir
    contigo
    tu
    bello
    blog
    con
    un
    ramillete
    de
    oro
    y
    claveles
    dentro...


    desde mis
    HORAS ROTAS
    Y AULA DE PAZ


    COMPARTIENDO ILUSION
    KITAP

    CON saludos de la luna al
    reflejarse en el mar de la
    poesía...




    ESPERO SEAN DE VUESTRO AGRADO EL POST POETIZADO DE FLOR DE PASCUA ENEMIGOS PUBLICOS HÁLITO DESAYUNO CON DIAMANTES TIFÓN PULP FICTION, ESTALLIDO MAMMA MIA, TOQUE DE CANELA ,STAR WARS,

    José
    Ramón...

    YanıtlaSil
  4. umudu kesmiştim biliyor musun :p ama teşekkür ederim yazdığın için. bu arada 7. gerçeğin beni de tamamıyla anlatıyor diyebilirim :) burçlara inanmam ama ben yay burcuyum ve benim burcumun akreplerle iyi anlaşamadığı söyleniyor gerçi en yakın arkadaşlarımdan biri akrep ve sıkıntımız yok ama eski sevgilim de akrepti ve eski olmasından anlaşılacağı gibi onunla sıkıntı çoktu :D

    YanıtlaSil
  5. Mia... vuhuu sigara içmeyen ve benimle aynı fikirde olan bir kızla karşı karşıyayız. :)

    geveze mimar... Ya haklısın daha çok yazmalıyım :)

    sparrow... Ya yazayım yazayım diyordum anca bu güne nasipmiş:) uff, akreplerle sevgili olmak zor sanırım. Keşke olmasaydık. Dalga değil, ciddi söylüyorum.

    Jose Ramon Santana Vazquez... şimdi ispanyolca bilmiyorum. Ancak alt alta yazıldığına göre bu bir şiir olmalı. En iyisi ben meramımı ingilizce anlatayım.
    Thank you for your comment. but I don't know spanish

    YanıtlaSil
  6. 4.maddeyi nasıl başarıyorsun yav?!?!?!?

    YanıtlaSil
  7. 6 numara harika !! =D
    bende kosmam kimsenin pesinden..
    gercekten büyük kabahat islemediysem tabi..

    YanıtlaSil
  8. 7.oda... zor oldu ama tam oldu. Başarıyorum işte:)

    want more fashion... teşekkür ederim:) eyvallah...

    YanıtlaSil

Yorum alın, yorum yapın. Bloglara can verin.