Sayfalar

6 Mart 2012 Salı

Peşin Fikirliliğin Zararlarından bir Kuple

Bazen bilmediğim bir şey hakkında saatlerce dalga geçip coşabiliyorum. Sonra aslında ne olduğunu öğrenince de hönk diye kalıyorum.

Malum artık yerimiz Diyarbakır'da sabit, ondan bir örnek vereyim. Buranın ünlü bir alışveriş merkezi var. Adı Ninova. Bu kelimenin anlamını bilmeyenler için, kulağa ne kadar batılı geliyor değil mi? Ulan diyorum bende "Ne diye buraya ait bir kültürden kelime koymazlar ki, şuna bak Ninova. Ne bileyim Dicle Avm olsaydı, Amed avm, Tigris avm ya da Diyar avm" (Aklıma pek öyle havalı isimler gelmedi, idare edin.) 

Dalga geçiyorum, milleti güldürüyorum, kendimden geçip eğleniyorum derken bir gün okuduğum bir kitapta "Yezidiler şehri Ninova" yazısı geçmesin mi? Kitap da Mehmed Uzun'un Dicle'nin Yakarışı hani. Tam buralardan bahsedeni yani. Kitaba tekrar tekrar bakıyorum, yok canım yazım hatası falan yok, bal gibi de Ninova. Sonra  baktım bu böyle olmayacak, araştırdım soruşturdum daha doğrusu vikipedi'ye baktım ki ne göreyim. Ninova'nın dicle nehri kıyısınıa kurulmuş Asurlular'ın başketi olduğu  yazmıyor mu? Allahım, cahilliğimden değil ama salak salak etrafta yaptığım şebekliklerden öyle utandım ki anlatamam.

Bu da böyle bir peşin fikirliğimin anısıdır işte. Neyse dostlar bana müsaade. Daha gidip yanlış bilgi verdiklerime dağrusunu anlatma gezi turlarına çıkaracağım.

11 yorum:

  1. yazınızı bu sayfaya eklıyorum bılgınize:)https://www.facebook.com/pages/H%C3%BCmanizm-Do%C4%9Farken-t%C3%BCm-insanlar-g%C3%BCnahs%C4%B1zd%C4%B1r-72-millet-bir-sevgi/133052953410466

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eyvallah, humanizm gibi bir sayfada yer almaktan gurur duydum doğrusu.

      Sil
  2. asıl biz teşekkür ederız :) yeni keşfettiğim bir blog okudukça zevk aldıgım bır blog.. bu arada bılgınıze sayfada daha yazınıza yer vermek isterız bır sakıncadı yoksa tabı :)

    YanıtlaSil
  3. atesinsesi... maalesef hem eleştiriyoruz hem ön yargılı davranıyoruz.

    humanizm1... eyvallah, bence hiç bir sakıncası yok.

    YanıtlaSil
  4. HERKESTE VARDIR BENCE YOKSA BU DA MI ÖN YARGI :)))

    YanıtlaSil
  5. yağmurun dünyası... galiba kuzu bu da ön yargı:)

    YanıtlaSil
  6. tabı yazarken blog adrsınıde yazıyoruz :)) teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. yeni görev yerin hayırlı olsun...uzun süredir okuyamadım bloğunu,telafi ediyorum :) Bu arada Ninova Yunus as. ın peygamberlik yaptığı şehirdir aynı zamanda:)

    YanıtlaSil

Yorum alın, yorum yapın. Bloglara can verin.