Sayfalar

4 Nisan 2012 Çarşamba

Diyarbakır Keşifleri [devam]

Diyarbakır'daki farklılıklarla alakalı yazılara devam edeyim diyorum dostlar. Bu seferki örnek taziye evleri. Açıkçası bu konuda oldukça peşin fikirli davrandım. Yine! Hatta bu yüzden kendimden nefret ediyorum. Bir önceki yazınin yorumunda "cenaze için ev yerine burada toplaşıp ağlasiyorlar" gibi salak saçma birşey demiştim. Ne bileyim ilk  sorduğum bay çok bilmiş öyle demişti bana. Sonra o günün galiba ertesi akşamı bir arkadaşla taziye evlerinin yanından geçerken buraların bir dayanışma yeri olduğunu buradan kalkan cenazelerin parasız kalktığını anlattı. Sonrasında bir de gelen başka bir yorum da bunu vurgulayınca dedim ki vay kitap gibi kız vay. Gene sınıfta kaldın. Gene ninova olayı gibi bunu da eline yüzüne bulastirdin. Tü allah senin cızırtini vermesin emi. Birde kendimle alakalı bir gerçek daha keşfettim onu söyleyeyim. Asla bir kedi annesi olamam. Evde hayvan besleyecek bir adam değilim ben. Yahu acıkıyor, miyavlıyor. Oyun oynamak istiyor, bacağına yapışıyor. Odanın kapısını tırmalıyor, daha neler neler. Bunlar uzaktan bana çok şirin gelirdi eskiden. Ama şimdi... Bir de ben ani hareketlerden hiç hazzetmem. Fakat bu hayvan seni en dalmış anında gafil avlıyor kkkııuuvvvv diye atlayıveriyor sırtına. Yav evdeki kızlar onun bu hareketlerine bayılıyor ama bana ters be. Allahtan kedi beye yüz vermediğimi kendi de fark etti de çok ilgilenmiyor benle. Yoksa yakında ya o ya ben diye çırıl çırıl ötecektim kızlara. Evet dostlar hayvanları koruyalım tamam ama evde sakat yahu.

10 yorum:

  1. kendinle barışık olman özeleştiri yapıyor olman ve kompleks yapmaman çok güzel.

    YanıtlaSil
  2. kısaca fd... Eyvallah arkadaşım:)

    YanıtlaSil
  3. 'Evde hayvan besleyecek bir adam değilim ben.'
    Adam demeseydin iyiydi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. semih... Eyvah cinsiyeti mi belli etmiş olduk şimdi. Ahahahahaha...

      Sil
  4. :) Jargondan dolayı demiştim ben,neyse. (:

    YanıtlaSil
  5. yazılarına resim koymuyorsun artık bir hata mı ettik affola...

    YanıtlaSil
  6. Bu kediler pisi pisiler sokakda daha mutlular bence evde ne işleri var diyeceğim dışarda özgür özgür dolaşıyor hayvancıklar

    YanıtlaSil
  7. hayfanfanii.blog.spot çalındı. oldu http://birhayfaningizlidefteri.blogspot.com/ buraya beklerim.:)

    YanıtlaSil
  8. doğuda uzun süre görev yapmış biri olarak söyleyebilirim ki, taziye çadırlarında çoğu zaman cenazesi olan aile ikramda bile bulunmaz çünkü buna gerek kalmaz.. her gün gelenler ağarlanır ve zor iş de imece usulü yapılır.. aslında cenaze sahibine acısını yaşamak için fırsat tanınır... doğuda en sevdiğim adetlerdendir.. en başta insan ön yargılarla duyduklarıyla hareket ediyor.. taşlar zamanla oturur zamanla.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Gorgeous blog!You have such a unique style, Its awesome!
    Would love if you could follow back :)

    xx

    www.aliciakarastyle.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum alın, yorum yapın. Bloglara can verin.