Sayfalar

28 Mayıs 2012 Pazartesi

Allah Aşkına Sus!

Gene uzun uzun birisinin yoğun konuşmalarına maruz kaldım. Beynim yandı resmen. Allah bir gün benim bu dinleme huyum yüzünden belamı verecek, yeminle.

Diyarbakır'da Koşuyolu parkında bir bankta kitap okurken olan oldu dostlar. Uzak bir banktan hangi kitabı okuduğumu soran kpss'zede genç kitabı inceleme bahanesiyle yanıma oturdu ve bir daha kalkmadı. Öyle çok, öyle çok konuşuyordu ki bir ara bir es bulup "sus artık" diyecek kuvveti bulamıyordum kendimde. Eleman beni etkilemek için tüm yüzeysel kpss genel kültür bilgilerini üzerime kusuyor, bir yandan da "ee, ben çok konuştum, biraz da siz anlatın." diyordu. Ben tam Ankara diyeceğim, hoop sözü ağzımdan alıp, yarım saat, içinde Ankara geçen ne kadar tarih, coğrafya, siyaset, edebiyat varsa tek tek sıralıyor, bir yandan da konuşmanız ne kadar hoş diye iltifatlar yağdırıyordu. Lan, ne kadar konuştum da konuşmamı güzel buldun, be hey çenesi düşük genç.

Neyse telefon numaramı istedi. Neymiş benle her zaman görüşmek istiyormuş. Ama ben durur muyum, "Öyle parkta tanıştığım insanlarla düzenli görüşmem ben." dedim. Elemanın dediğine bakın ama. "Keşke sanal alemde tanışsaydık." Allahım sana geliyorum. Allahtan o arada zaten telefonunu beklediğim "Okuyan Adam " aradı da, kurtuldum çocuğun elinden. Hayır "erkek arkadaşım var. diyorum, "bizde her yol var. Sosyal arkadaş oluruz, iletişim arkadaşı oluruz, yoksa msn arkadaşı oluruz." deyip duruyor. Çocuğa bakın hele, resmen "kalede kaleci varken gol atmayım mı?" havalarında. Dedim ki "valla beni buralarda görürsen selam verirsin, yoksa sana telefon numaramı vermeyeceğim." sonra bir hışımla kalktım oğlanın yanından. Hala hatırladıkça sinirden gülüyorum.

8 yorum:

  1. Fotoğraftaki gibi yapsaydın sen de. :)

    YanıtlaSil
  2. Allah'ım ya. Bu insanları anlayamıyorum gerçekten. Bu kadar mı sosyal (sanki bu kelime doğru olmadı) olunur? Kitap bahanesi oldukça ucuz bi numara o kısmı okurken zaten çocuğu gözüm tutmadıydı. Bir daha böyle bir şey olursa Allah şimdiden yardımcın olsun.

    YanıtlaSil
  3. :)))
    Ben de otobüste, durakta, parkta, dükkanda vs herkesle konuşuveriyorum. Ama böylesini görmemiştim!

    YanıtlaSil
  4. yazık çocuğa belki dinleyeni yoktur =P

    YanıtlaSil
  5. Sosyal arkadaş olalım mı?:)))

    YanıtlaSil
  6. Çocuk çok konuş konuşturma ve ısrarcı ol gibi bir taktik denemiş belli ki. Haliyle işe yaramamış :)

    YanıtlaSil
  7. Daha neler ya:) Bende bloğuma beklerim.

    Görüşmek üzere
    www.bakbuharika.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. :) cok komik yazilarina bayildim ankaradan selamlar bende Prensesin Masalina beklerim Sevgiler :)

    http://prensesin-masali.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Yorum alın, yorum yapın. Bloglara can verin.