Sayfalar

5 Temmuz 2013 Cuma

İşkembe Sevmeyenler Okumasın

Kimi çok sever bu yemeği, kimisi nefret eder. Kimisinin canının çekmesi için sadece adını duyması yeterken, bazılarının kokusuna bile tahammülü yoktur. 

Ben, işkembe çorbası için ölen güruhtan oluyorum. Ve şimdiden söylüyorum bu işkembe çorbasına yazılan bir güzelleme olacaktır. Kaldıramayanlar lütfen okumasın.

Şöyle sirkeyle çeşnilenmiş, hafif salçalı, minik taze kırmızı biberli. Sarımsak bak, olmazsa olmazı. İşkembe de öyle minik minik değil düzgün doğranmış olacak. Dişe değecek canım. Hangisi şirdanmış, hangisi börkenek, kırkbayır bileceksin. Dumanı üstünde, üfleye üfleye yemeğe çalışacaksın. Böyle içini bir hoş edecek. Of of of bir de üstüne limonu sıktın mı, değmeyin keyfime.

* * *

Anneannemlerin buzluğunda her zaman biraz işkembe bulunur ve ben ne zaman Ankara'ya gelsem, hiç kaçarı yok, o işkembe pişecek. Anlayacağınız Ankara'dayım. Dün de işkembe çorbası içtim ve tadı damağımda kaldığından dayanamadım bu yazıyı yazdım. Şimdi hararetle öğle yemeği zamanını bekliyorum. Dünden biraz daha çorba kalmıştı da.

5 yorum:

  1. ben sevmem ama kelimeler tadını hatırlatmadığı için okumak sorun olmadı :D

    YanıtlaSil
  2. 2 gündür canım çekiyodu zaten , şimdi tekrar aklıma girdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay canım ya, hemen gidip bir yerlerde yemelisin.

      Sil
  3. Biricik diyor ki...
    Ooohhh...!!! Afiyet olsun...!!! Yarasin...!!!

    YanıtlaSil

Yorum alın, yorum yapın. Bloglara can verin.