Sayfalar

5 Eylül 2013 Perşembe

Evim Evim Bozuk Evim

Tatilim bitti, Diyarbakır'a döndüm ve kapıdan girmemle anladım ki, en son evden çıkan sen değilsen eve ilk giren de sen olmayacakmışsın.

Daha doğrusu kapıdan giremeden. Zira kapı bende olmayan anahtarla kilitlenmiş. 

 Olaylar şöyle gelişti.

Akşam akşam uçaktan inmiş, yarın ki ilk iş gününün yoğun stresi altında eve girip yatmayı düşünüyordum ki Ana! Kapıyı açamıyorum. Vay anasını! Kapının üst kilidini benden habersiz kilitlemesinler mi? Kızlar nerede? Yok. Anahtar nerede? Yok. Yok oğlu yok. O akşam arkadaşımda kaldım ya ertesi gün de anahtarı ulaştırdılar allahtan. 

Hoş, eve girdim de ne oldu sanki. Bir kere sular kesik, doğalgaz yok. Klazetin rezervuarı kırık ve eve benden habersiz klima taktırmışlar. Bak bu son maddeye bir diyeceğim yok ama benden onay alınmadan böyle bir karar... Hele bir parasını istesinler. Hayatta ödemem!

Su vanasını açma işini kolay hallettim ama suyun olmadığını tuvaletteyken fark etmek hiç keyifli değildi açıkçası. Ardından da sifonu çekerken rezervuarın kırık olmasını öğrenmek... Sonra da doğalgazın olmadığını  tam duşun altında sıcak su beklerken idrak etmek... Off! Allahım tam bir kabus. Zaten onun vanasını bulmakta hiç kolay olmadı. Yahu kombinin yanında yöresinde bir sürü vana var, hiç biri de bana mısın demiyor. Ocağın vanasını açıp kapıyorum, ıhh, onda da iş yok. Bir ara içimden "Lan, faturayı mı ödemediniz, allahsızlar!" diye geçirip tam küfür etmek için telefona sarılıyordum ki "Kızım, saçmalama. Kesin bir yerlerde ana vana gibi bir şey vardır." dedim ve Bumm! Adeta bir slomdog milyoner gibi hatıralarım gözümün önüne geldi. Meğer ben bir gün başka bir evdeyken diyargaz görevlilerinin gelip, doğalgaz saatinin yanındaki vanayı açmadan gaz akışının sağlayamayacağını anlattıkları, bir anıya sahipmişim.. Hemen uygulamaya geçtim ve bingo! 

Haydi bakalım kitap gibi kız, şimdi istikamet tekrar banyo.

12 yorum:

  1. Her şey bir yana tuvaletteyken suyun olmadığını farketmek en trajik olanı olmalı:) Geçmiş olsun ne diyeyim Allah susuz doğalgazsız bırakmasın :)

    YanıtlaSil
  2. Yazıyla ilgili değil de bilgi için geldim: Ters Düz 15'inde başlıyor! O zamana kadarsa köy haritası, trailer'lar, kim kimdir ve ters düz olmak için 7 neden... Siz de gelmiştiniz diye yazdım, sevgiler... :))

    YanıtlaSil
  3. Suyun kesik olduğunu tuvalette doğal gazın da kesik olduğunu banyo da öğrenmek ne diyim talihsizlik üzerine talihsizlik. Neyse şöyle bakın bundan sonra daha tedbirli olacağınızdan böyle bişey yaşamazsınız umarım :)

    YanıtlaSil
  4. Biricik....
    Anneannemin bir duasini hatirlattin ...
    "Allah kimseyi gorduklerinden geri birakmasin"
    Amin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel bir duaymış. Anneannenin ellerinden öperim. Saygılar...:)

      Sil
  5. Evi paylaşmanın zorlukları çok iyi biliyorum her durum sizi sınar geçmiş olsun ya :)

    YanıtlaSil
  6. Tatil dönüşü evi bıraktıgımız gibi bulsak ya ! Nerdeeee : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak aklıma geldi. Allahtan buzdolabı açık kalıp kurtlanmamış.

      Sil

Yorum alın, yorum yapın. Bloglara can verin.