Sayfalar

27 Aralık 2010 Pazartesi

Utanıyorum: Dört Ayak Üstüne Düştüm


Sahnede yine "araştırma projesi dersi"... Hoca "pazartesi bilmem şu saatte toplantı var." diye panoya yazı asmış. Ben bu yazıyı dört beş gün önce okumuştum ya ne bileyim aklımdan çıkıp gitmiş. Dün gece hatırlayınca, dedim eyvah ne yapacağım ben. Elde ne makale var ne de tez. İşin daha da vahimi ertesi gün başka bir dersten sunumum var ve benim slayt hazırlamam, konuyu okumam lazım. Bu arada yarın için giyecek bir tane bile giysim kalmamış, bir iki parça elimde onları da yıkamam gerekiyor. Anlayacağınız iki ayağım bir pabuca girmiş durumda.

Neyse dedim artık hoca kızacaksa kızsın. Toplantıya gitmezsem daha kötü oluyor. Zira hoca arkandan "sınıfta kalacak bu." diye konuşmaya başlıyor ki fena. Bilgisayardan sunumumu hazırladım, giysilerimi yıkadım. Yattım uyudum. Sabah da kalkıp okula gittim.

Sormayın derste, arada, bulduğum her aralıkta nette litaratür araştırıp durdum. Zaten daha öncelerinde bir çok üniversitenin eğitim dergisini taradığımdan bakacak yer de kalmamış. Ara tara bir tanecik makale buldum milli eğitimin dergisinden. Üç tane de meğer çok önceden bilgisayara indirdiğim tez varmış. Baktım onları hocaya sunmamıştım, hepsini flash diske attım, sonra doğru çıktılarını almaya.

Bulduğum şeyleri okumaya bile vakit bulamadım, çıktıları alıp sınıfa gittiğimde toplantının başlamasına sadece dakikalar vardı. Yalnızca şöyle bir bakabildim kağıtlara. O da hoca bunlar ne dediğinde dut yemiş bülbül gibi kalmamak için.

Vakit geldi, hoca sınıfa girdi ama derste bir tek ben vardım. kadın nasıl sinirlendi görmelisiniz. Gelmeyenlere saymaya başladı, "Bu gelmeyenler bu şekilde geçebileceklerini sanıyorsa aldanıyorlar." dedi. Yalnız onca öfkenin arasında bana, geldiğime dair, imza attırmayı da unutmadı. Sonra geldi benim bulduklarıma baktı, inceledi. Meğer şuncacık bulduğum makale ve tezler tam da hocanın istediği gibi değil miymiş. Allahım resmen içimin yağları eridi. Kadın yanımda olmasa kacaman bir oh be koyverirdim herhalde.

Bir yirme dakika kadar sonra grupdaki diğer kızlar gelse de atı alan çoktan Üsküdar'ı geçmişti bile. O kadar seçmelisinde derse katıldığım halde beni tanımayan hoca bu sefer adımı yoklama kağıdından öğrenmiş "kitap gibi kız'ın da dediği gibi... kitap gibi kız'a da söyledim... kitap gibi kız'la siz gelmeden tartıştığımıza göre... kitap gibi kız sordu..." diye diye nedeyse her cümlesine benim ismimle başladı ve bu arada anlattıklarını sürekli bana bakarak anlattı. Bir de gelen kızların hiç biri yeni bir araştırmayla gelmemiş. Bir de bana geldi mi oradan da bir puan daha.

Vel hasılı kelam resmen Allah yüzüme baktı da, resmen dört ayak üstüne düştüm. Yalnız bununla birlikte içimi bir utanmadır almadı değil. Sonuçta bu günkü toplantı için kadının düşündüğü gibi bir efor sarfetmememiştim. Bundan dolayı şimdi oturup eşşek gibi araştırma yapacağım. Vicdanımı rahatlatmam lazım anlayacağınız.

11 yorum:

  1. Kocaman bir geçmişler olsun sana :)

    Bu şansın ömrün boyunca peşini bırakmasın

    YanıtlaSil
  2. Sonuçta diğerleri gibi "amaan vakit yok boşver" diyebilirdin sen de ve geç kalabilirdin :) Sandığı kadar olmasa da bir efor sarf etmişsin sonuçta :)

    YanıtlaSil
  3. Verilmiş sadakan varmış:))

    YanıtlaSil
  4. ehehe gerçekten çok iyi dört ayak üstüne düşmüşsün :))

    YanıtlaSil
  5. & Kitap Cadısı &amp... çok teşekkür ederim, inşaallah öyle de olur.

    francesca mckennitt... aslında haklısın biliyor musun? geç gelen kızların dersi meğer ne kadar erken bitmiş.

    Şirvan... doğru. valla yoksa kadının diğer dersinde dilinden kurtulamazdım.

    bendiss... ehehe :) kedi gibiyim değil mi?

    kızsıdıka... kuzu umarım hep böyle olur ya.

    YanıtlaSil
  6. Ucuz kurtarmışsın paçayı Allah'ın sevdiği kuluymuşsun ne diyim :)

    YanıtlaSil
  7. Süper olmuş. Duygu patlaması yaşamışsındır. Ne güzel olur bee! :)

    YanıtlaSil
  8. cemo... sağol inşallah öyleyimdir :)

    rengarenk... yaşamaz olur muyum, sınıftan çıkar çıkmaz arkadaşı arayıp bağıra bağıra kafasını şişirdim :)

    YanıtlaSil
  9. süperr bana da bazen oluyor..bugunun guzel hıkayesı oldu bu hayatın bıze mınık surprızlerı bunlar umudumuzu yıtırmeyelım dıye:))

    yarın banada boyle guzel bır seyler olsun nutfen:)

    YanıtlaSil

Yorum alın, yorum yapın. Bloglara can verin.