Sayfalar

30 Ocak 2011 Pazar

Ev Kadınlığı Zaafım

Bundan önce "çok param olsa ne çalışacağım, ev kadını olur akşama kadar kitap okur, o tiyatro senin bu semine konferans benim, şu opera-konser onun dolaşır dururum. Üstüne de bir sürü yazı yazarım." derdim ya yok vazgeçtim. Benim ömrü billah çalışmam gerekiyor.

İzmir'de halamın komşularına, gülüp onlardan anlatacak malzeme çıkarttığımı sanarken ortamların aranılan malzemesi olmaya başlamışım da haberim yok. "Kız sen bizi çok güldürüyorsun hadi birşey anlatsana." demeye bile başadılar zira. Ben böyle akşam çatır çatır kadınları enişteme anlarıp türlü dalgalar geçerken bir yandan da- itiraf edeyim- onların toplantılarına gitmekten kendimi alamıyorum. Evin temizliğini yapıp komşularla günlük türk kahvesi eşliğinde dedikodu yapmak acayip eğlenceli. Düşünsenize okul yok, ödev yok, staj yok. Evim, barkım, çoluğum çocuğum olmadığı için sorumluluklarım yok. Öyle örgü öre, güle eğlene gün bitiveriyor.

Tabi işin vehameti bu rahatlığı yaşarken dönüp ardına bakınca anlaşılıyor. Geçen perşembe akşamından beri buradayım, normalde haftada en az iki kitap okuyan ben, hala gelirken uçakta okuduğu bir kaç sayfayla duruyor. Dün müzelere gitmek için evden çıkıp da eski benime geri kavuşunca  ve az önce "Haldun Taner"den bir kaç sayfa birşey okuyunca dedim ki "N'apıyorsun sen! Kendine gel!" Sonra da kendi kendime göz dağı verdim. Hele bir ev hanımı ol! Kırmıyor muyum senin bacaklarını!

Yok kardeşim ben biliyorum kendimi. Bana ev kadınlığı yaramaz. Ben öyle altmış yaşına kadar bir fiil sabah gidip akşam gelmeli bir işte çalışıp para kazanmalı, yoldayken kitap okumayı eksik etmemeli, hafta sonlarıysa mutlaka beni her saferinde bir adım daha öteye taşıyacak aktivitelerde bulunmalıyım. Yoksa halim harap! Ben zaafları olan Birisiyim.

11 yorum:

  1. bide paso yemek içmek ve alınan kilolarda cabası =)

    YanıtlaSil
  2. Hihiiii :) Bayıldım bu yazına. Bi yazın daha vardı, küçük kuzenine hikaye anlattıkça habire anlatmanı istediğini yazmıştın. Demek ki senin anlattıkların millette bağımlılık yapıyor. :)
    Ev hanımı. Ev hanımı. Ev hanımı. Error. Error. Error.

    YanıtlaSil
  3. rengarenk... yani bilmem. Bazen felaket kötü, sıkıcı anlatıyorum. bazen gülmekten kırıp geçirdiğimi de söylüyorlar. Ruh halime bağlı herhalde. Ya da dinleyenin beğenisine :)

    iyi tarif etmişsin. Benim ev hanımlığım hata veriyor.

    YanıtlaSil
  4. zey0zey... değil mi? yer yer iyice genişlerim artık. sanki hiç geniş değil mişim gibi

    YanıtlaSil
  5. amannnn dikkat diyorum başka da bi şey demiyorum !!! :D

    YanıtlaSil
  6. :)) Ev kadınlığına özenen insan modeli.

    YanıtlaSil
  7. kizsidika...tetikte olacağım, eyvallah :)
    şirvan... derrmişsin :))

    YanıtlaSil
  8. Aman Allah korusun. Kimse uğraşsız kalmasın, çok fena bi şey. Hele ki o kadın programları saatinde boş kalmak kadar kötüsü yok.

    YanıtlaSil
  9. belirsiz... kadın programları, ıyykk!
    nefret ediyorum onlardan!

    YanıtlaSil
  10. seni,sevdim, biraz kendime benzettim sanırım :)

    YanıtlaSil

Yorum alın, yorum yapın. Bloglara can verin.