Sayfalar

11 Aralık 2011 Pazar

Bit Yoluna Gitti Niyazi


Dikkat! Bu yazı hassas insanlar üzerinde kaşıntı yan etkisi oluşturabilir. Bilginize...

Evet, geleneksel ilköğretim bit salgınına hoş geldiniz. Eğer sizde bu eğlenceli kan bağımlısı hayvan deneyimini yaşamak istiyorsanız şu taraftan, sadece izleyici olarak katılmak istiyorsanız bu taraftan geliniz. Şu tarafta bitli kafalardan oluşan bir gürüh bu tarafta ise koruyucu ve engelleyici ilaçların bulunduğu insanlar vardır.

.....

Yahu paranoyaklaşmama az kaldı. Bit görüldü okulumda. Duyduğum anda da her tarafımı bir kaşıntı tuttu. Tamam hangi birimiz ilkokulda bitlenmedik ki? Hele ben. Sınıfta Nuray diye bir kız vardı. Bitleri inlerinden bizim sınıfa hep o taşırdı. Annem bizi tertemiz yıkar, paklar ama Nuray'ın annesi onunla hiç ilgilenmediğinden ondan bizim yeni temizlenmiş kafalara hurraaa, bitler uçuşuverirdi. Ulan bir dönem çocukluk hayallerimin, sırf bu nuray ve bit ikilisi yüzünden, içine edildi. Ortaokula geldiğimde fen bilgisi öğretmeni atomların çok küçük oluşunu “bit kadar bile değil” diye anlatırken resmen ensemden sırtıma doğru bir ürperti geçerdi. Şimdi gördünüz mü, gene geldi bu pislik hayvanlar, beni buldu. Zaten hep demezler mi “istemediğin bit, pardon, ot burnunda biter.” diye.

Okulda gördüm ya hemen öğlenleyin eczaneye koştum. Çok çok uzak bir eczaneye!

- Bit şampuanı alabilir miyim?
- Hangisinden han'fendi?
- Hangisi iyiyse ondan.
- İhtimal için mi yoksa temizlenmek için mi? (Ulan millet duymadan çabucak gazete kağıdına sarıp versen olmaz sanki.)
- İhtimal için.

Böyle böyle inatla bir kaç garip soruyla beni iyice terlettikten sonra en nihayetinde verdi ilacı. Ancak eczanenin içindeki müşterilerin bana bitli kız diye baktıklarına eminim.

Ama var ya salaklık bende. Ya hu öğretmensin işte. Bebelerle sürekli yakın temasta bulunuyorsun. Ne demeye vakti zamanında bir kaç kutu alıp depolamadın ki? Böylelikle “Eyvah bana geçti mi, geçmedi mi?” nidalarındansa her hafta saçını bu şampuanla yıkarsın, bitlerden korunursun.
Bunu da ilacın prespektüsünden öğrendim zaten. Bakın cümleyi aynen buraya alıyorum.

“Koruyucu olarak, risk süresince haftada bir defa uygulanması önerilir.”

Açıkçası bence herkes her zaman risk altında olabileceğine göre, hepimizin mutlaka haftada bir bu şampuandan kullanması gerekli. Hem fiyatı da ucuz be. 5TL. Saçları da diğer şampunalar gibi yumuşacık yapıyor hem. Dur bedava reklamını da yapayım. “ANTİ-BİT Şampuan”

Ulan yıkayın işte ne olur. Otobüse biniyoruz, kafalar dip dibe. Kimin kafası temiz kimin kirli bilemezsin ki?

Not: Sparrow beni mimlemişti ama bu konuyu yazmam gerekiyordu. Bu yüzden mimi bir sonraki yazıya bıraktım :(

10 yorum:

  1. bana da her yaz mahallenin kuran kursundan bulaşırdı. hem de ne bit kocaman olurlardı

    YanıtlaSil
  2. çiğdem... İşte bulaşan yerler tek okullar değil. ay aileler hassas olsa hiç böyle dertler çekmezdik ya :(

    YanıtlaSil
  3. herkesin geçmişinde böyle anılar var demek ki benimde çok şampuanlı anılarım vardır hatta gaz sürerdik ne hikmetse çok komik yaa neyse geldi geçti o günler kocaman kızlar olduk bi daha yaşanmaması dileğiyle:))

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Reçelim... Evet gaz hakikaten iyi geliyor diyorlar ama çok komik gerçekten. Teşekkür ederim, aman aman yaşanmasın lütfen!

    YanıtlaSil
  5. öğretmen olduğunu bilmiyordum :) neyse umarım bit derdinden kurtulmuşsundur :)

    YanıtlaSil
  6. Blogumda ödülünüz var, beklerim :)

    YanıtlaSil
  7. mimledim seni "kitap gibi kız"
    bi ara uğrar alırsın :)

    YanıtlaSil
  8. evet yaa benimde bit ve gazyağı anım var.ilkokuldayken bana da bit bulaşmıştı ve annem komşunun birinin tavsiyesiyle saçlarıma gaz yağı sürmüştü gece yatmadan önce sonra tülbentle bir güzel sıkı sıkı bağlamıştı.sonra gece yarısı artık kaşıntıdan duramaz olmuştum.annemi kaldırmıştım kafam çok kaşınıyor diye.annemde tülbenti çıkardı biz şoklardayız...o tülbentin üstü resmen bitten görünmüyordu...o kadar yani...sonra annem banyoya soktu beni yıkamak için ama bende bir çığlık... o gaz yağı kafamın derisini yakmış...meğer gaz yağını o kadar bekletmeye gerek yokmuş...tabii herşey olup bittikten sonra komşu teyze ayy ben unutmuşum o kadar çok bekletme demeyi sana demez mi anneme...sana selamlarımı hala gönderiyorum teyzecimmm sağol...

    YanıtlaSil
  9. Sisman ve Basarisiz Kız kim ?... Çok teşekkür ederim.

    çiğdem... Uğredım ve aldım bile :)

    agresif prenses... Pek acılı bir anıymış :) Neyse ki artık teknoloji harikası ilaçlarımız var.

    (Biraz geç cevap verebildim bu sefer. afedersiniz arkadaşlar.)

    YanıtlaSil

Yorum alın, yorum yapın. Bloglara can verin.