Sayfalar

13 Şubat 2011 Pazar

Elin Oğlu Ana Kuzusu Mu Ne

Şimdi bu asık suratlı kaynana aday adayıyla kılavuz bacımız dün oğlanı akşam getireceğiz diye söz verdi ya dedim ki "Oh, şu ipekli kumaşlara sarmaya kıyamadıkları oğlanı sonunda göreceğiz." Ama akşam telefon ettiler "misafirlerimiz geldi yarın öğlen geleceğiz." diye. Dedim aha yarın bunlar gelmezler.

Annem heyecanlı, anneannem heyecanlı. Boru mu evde kalmış kızlarına ilk defa görücü gelmiş.(pehh!) Sabahleyin  erkenden kalktık. Misafirler on iki gibi gelecekti zira. Ben işin gırgırındayım annem benden heyecanlı. Bir de gergin ki sormayın. "Uff hiç böyle sitresli işleri de sevmem ki, keşke sende ablan gibi 'anne ben evleneceğim, sizinle tanışacaklar' deseydin." deyip duruyor.

Neyse efendim giyindik, süslendik, bu sefer anneannemin gönlü olsun diye gözlük de takmadık. Hafif bir ev makyajı yaptık aşağı indik. Oturduk bekliyoruz ki gelsinler. İşte diyorum "bu sefer kız bakma olayının ne olduğunu içeriden tam olarak anlayabileceğim." Anneannem her zaman hasta olan dedemi bile bayramlık delikanlılar gibi giydirmiş. Ütülü pantolonu ve siyah gömleğinin üstüne giydiği zevkli süveteriyle adamcağız göz dolduruyordu valla. Fakat kötü sürprizin eli kulağındaydı. Birazdan kimseye sormadan telefon kablolarından süzülüp eve yayacaktı kötü mesajını.Tam gelme saatlerinde evi kılavuz kadın aradı.. O anda bir kahkaha atmışım ki sormayın. Annem sus diyor ya dinleyen kim. Ben bir yandan gülüyor bir yandan da "Aha gelmekten vazgeçtiler anne. Sen yaptığın keke yan!" diyorum. Hakikaten de gelmekten vaz geçmişler. Sebebi şu bu. Bilemezsin. Oğlan istemedi diye haber yolladılar. (Ne oğlan ama. Adam otuz yaşında.) Allahım şu hale bak! Daha kendisi görmeden anne anlatışıyla kız beğenilmiyor! (Pısırık herif!)

Bunlar gelmekten vazgeçti ya annemle anneannem benim güzelliğim hakkında kıyasıya iltifatlarda bulunmaya başlamasınlar mı? Sanırsınız ben peri padişahının kızıyım elin oğlu neler kaçırıyor da haberi yok. Mermer gibi kızmışım. (Anneannemin orjinal iltifatları.) Hiç üzülmeyecekmişim. Elimi sallasam ellisiymiş. Kaynana zaten huysuzun tekiymiş. Oğlundan önce gidip kıza bakmak da ne oluyormuş. Falan da filan. Anlayacağınız bunlar benim hatırıma kadında günah falan bırakmadılar.

Peki benim duygularım mı ne? Doğrusu oğlanın gelmediğini öğrendiğimde kahkalara boğulmadan önce derin bir oh çektiğimi hatırlıyorum. Zira dün gece uyumak için gözlerimi kapatırken "Allahım benim bu güldüğüm iş başıma patlarsa ben Türkiye'yi nasıl bırakır giderim?" diyordum. "Ulan daha Türkiye'yi şöyle düzgünce gezemedik bile!"

Yani sonuç olarak oğlanın kendini göreydik iyiydi emme göremedik. Sağlık olsun. Ancak görücülük işleri bana göre değil, anladım. Hadi ben eğleniyorum tamam da iş bozulunca annem ve anneannemi bir türlü üzülmediğime ikna edemiyorum. O kötü işte.

....................

Bu görücülük olayları sırasında kendi kendime nasıl bir eş istediğimi tam anlamıyla düşünme şansım oldu. Onu da söyleyeyim de tam olsun. Benim bilgimle, ilgilendiğim konularla dalga geçmeyecek, entelektüel anlamda gelişimime destek olacak, kafa yapısı liberal olmakla birlikte akılca benden üstün olacak ama beni ezmeyi aklından bile geçirmeyecek. Çok zor görünüyor değil mi böyle birini bulmak.

Not: Aslında böyle bir arkadaşım var. Hem de erkek. Ancak ne ben ona ne de o bana aşık. Hatta bırak gönül ilişkisini neredeyse başka gönüllere olan kırgınlıklarımızı anlatıp birbirimizin omzunda ağlıyoruz o derece yani.

10 yorum:

  1. liberal mi?? peh, şaka yapıyo olmalısın... Liberallerden kime fayda gelmiş de sana gelsin=) bu arada pısırık demişsin adama, helal olsun beğendim o kısmı:D

    YanıtlaSil
  2. son kıllama tarihi... liberal derken aile içinde özgürlükçü olmayı kastettim aslında.
    ayrıca pısırık tabi. taa amerikalarda hala kendine kız bulamadıysa...

    YanıtlaSil
  3. ama oğlan(!) hevesimizi kursağımızda bıraktı

    YanıtlaSil
  4. oğulları hasbel kader okuyup kazara bu memleketin sınırından burnunu uzatsa,analara bi şeyler oluyo!
    Oğulcağızlarına kimseleri yakıştıramıyolar :)
    Oğullarının ne olduğu hiç önemli değil dandik bi şey okuyup ta amerikalara gidip benzinlikte pompa tutsalar bile buralarda havaları bi başka esiyo nedense?!Yalnız oğlanda ne meraksızmış hee!bence heyecan yaptı gariban son anda vazgeçti :D

    Bir de son olarak ben bu erkeklerle arkadaş olup omuzda ağlama durumunu anlayamıyorum :S Kafam almıyo bu işi benim ;)

    YanıtlaSil
  5. zerzavat... hakkaten ya göremedik gitti oğlanı.

    kızsıdıka... yorumuna sonuna kadar katılıp noktamı koyuyorum.

    "ben bu erkeklerle arkadaş olup omuzda ağlama durumunu anlayamıyorum :S Kafam almıyo bu işi benim ;)" böyle bir arkadaşım yokken ben de öyle diyordum ya oluyormuş öyle meğerse.

    YanıtlaSil
  6. kizsidika walla öyle değil şimdi bizim evde de öyle bi durum var ve ben erkek tarafındayım. o olay öyle dedğil eğer oğlun gelip sana diyosa ki bana eveneceim uygun birini bul o zman işte tüm kriterleri yüksek tutyosun tüm beklentilere cevap vermek istiyosun. çünkü ilerde bişey olsa biliyosun ki bunda senin tercihlerinin büyük etkisi var.

    yanlış anlaşılmasın ben postta ki kaynana değilim

    YanıtlaSil
  7. O adam tam bir oğlanmış; hatta anasının oğluymuş. Aslında oyunu tam oynayabilsen iyi olurdu ya neyse, bir daha ki sefere artık.

    YanıtlaSil
  8. şirvan... ya bir daha olsun istemiyorum açıkçası. Böyle kendinden bahsederken iş görüşmesindeymiş gibi hissediyorsun.

    YanıtlaSil
  9. Görsek iyiydi elemanı ama kısmet:)
    Zaten tezgahı ayarlayan annesi olup, oğlanın haberi bilem yoktur belki de.Yaw anne benim hatun var Chicago'da sen uğrasma burada mı dedi ne...

    YanıtlaSil
  10. hitman-3... valla hiç aklıma gelmemişti böyle bi ihtimal. :P

    YanıtlaSil

Yorum alın, yorum yapın. Bloglara can verin.