Sayfalar

10 Ağustos 2010 Salı

AnneaneM tam bir ÇATLAK

ilkokula gidiyorum o sıralar. Şimdinin gotik komşu kızı Aslı "Anneanne yaa, kuşum öldü" diye ağlayarak eve gelmişti. Anneannem en şirin, en hain, en cadı sila halini takınıp bak şimdi napacağız diyerek cart diye bir anda hayvanın kafasını kopartıp hepimizin gözlerimizi belertmişti. Sanırım çatlaklığının ilk resmi kaydı da bu şekilde tutulmuş oldu. Ondan sonra da korkularımızı bir kenara küşküşleyip hummalı bir operasyona girişti.

- Tabak
- Neşter
- Tuz
- Pamuk
- Yapıştırıcı

Bir iki saat içinde komşu kızı Aslı'nın doldurulmuş ölü bir kuşu oldu ama annesi kuşun çatlak teyzede kalmasının çok daha iyi olacağına karar vermiş olacak ki "Çabuk götür onu bulduğun yere!" diye duyulan avaz avaz bağırtıların ardından, kuş anneannemin vitrinini süslemeye başladı. Ta ki, onun tabiriyle köyün bebeleri kuşu alıp parçalayana dek.
......

Yıılar sonra ben on sekizimdeyken anneannemin bir akvaryum tutkusu oluştu ki akıllara zarar.

- Bak şu fazla yemekten öldü.
- Şu kırmızılı şunu yedi. (kuyruğu gösteriyor)
- Şu kendi yavrularını diğerlerine servis etti.
- Şu çok hasta, yaşamaz.

Onu, yüreği hayvan sevgisiyle dolu, içim rahat, gönlüm huzurlu(!) bir şekilde bırakıp başka bir zaman evine tekrar gittim ki ne göreyim? Akvaryumun arkasında birşeyler sallanıyor. Ucube mi desem, paçavramı, kemik parçaları mı anlayamadım. Böyle uzaktan gözler falan görünüyor ya yok çıkaramadım. İyice yanına sokuldum ki hih! Kadın bildiğiniz ölmüş balıkları kurutup ipe dizmiş, akvaryumdaki balıklara ayar çekiyor. Ondan sonra diğerleri de fazla yaşamadı zaten. (Çeşitli spekülasyonlar göre kalpten gitmiş olabilirler, ama elimizde bir otopsi kaydı olmadığından kesin bir şey söylemek zor.)
......

Anneannemin bir de ilginç teorisi var. Karpuz kabuğunu tas gibi kafamıza geçirirsek zihnimiz açılırmış. Annem felaket sinir oluyor. Komşuların yanında kabuğu onun kafasına geçirip onu rezil etmeye çalışıyormuş zira. Ah annem ah! Geçirseydin ne olurdu sanki. 6 senede bitirdiğin açık öğretim fakültesini 3 senede bitirirdin belki. 

Var ya kadının içinde nasıl kalmışsa artık "Şu karpuz kabuğunu bari sen geçirseydin kafana" diye inatla peşimde. Bakalım kısmet. KPSS'de çok çaresiz kalırsam deneyebilirim.

15 yorum:

  1. Çok komik anneannen varmış ya... Dediğin doğru, diğer balıklar da kalpten gitmişlerdir mutlaka, öncekilerin ölüsünü ipte görünce:)))
    Bence anneannen ölümsüzlüğün sırrını keşfetmiş! Öleni doldurup saklıyorsun, böylece ölmesinin önemi falan kalmıyor:) Karpuz kabuğu meselesi de ayrı bir alem. Anneannene bayıldım valla!:))

    YanıtlaSil
  2. "Kadın bildiğiniz ölmüş balıkları kurutup ipe dizmiş, akvaryumdaki balıklara ayar çekiyor"

    Bayıldım bu lafa :)

    YanıtlaSil
  3. haha süper hikaye! :D çok güzel anlatmışsın;) Böyle anneannem olsun başka bir şey istemem.. lakin benim anneannem kimsenin istemeyeceği türden.. uf neyse.
    Çok eğlenceliydi okumak bu yazını:)

    YanıtlaSil
  4. :))Çok güldüm okurken!Anneannenin süper fikirleri varmış ama değer veren olmamış yazık:))

    YanıtlaSil
  5. insanat... inan ben de hala bayılmaya devam ediyorum.
    sihirli yazılar... ölümsüzlüğün sırrını değil ama cesetleri bozmadan saklayabilme üzerinde master derecesi var:)
    mia... yazılarımı seven insan, eyvallah
    kitap kurdu... ah ah okusaydım doktor olurdum ben diyor, sen ne diyorsun.

    YanıtlaSil
  6. ahaha aynı odada yatmaya ürkerim ben senin anaanenle ya :)

    YanıtlaSil
  7. korkma insanlara bir şey yapmışlığı yok. herşey snat için:)

    YanıtlaSil
  8. doldurulmuş kuş neyse de balıklara hayret ettim, anneannenin fırsatı olsaydı zamanında belki büyük bir mucit olacaktı!

    YanıtlaSil
  9. belkide... evita'yı mumyalayan adamdan bile ünlü olacağına kalıbımı basarım:)

    YanıtlaSil
  10. çok güzel bir yazı olmuş ,tebrikler.

    YanıtlaSil
  11. Hihii :) Resim çok iyi olmuş yalnız. Yazı içindeki bütün fikirlere bayıldım, hem fikirler hem de anlatış tarzın güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  12. Çok eğlendim okurken, ne anneanneler varmış da haberimiz yok...

    YanıtlaSil
  13. valla çok sevdim bu blogu, tşkler, iyi geldi cidden

    YanıtlaSil
  14. eyvallah yukarıdaki adsız :))

    YanıtlaSil

Yorum alın, yorum yapın. Bloglara can verin.