Sayfalar

10 Kasım 2010 Çarşamba

Üç Alakasız Konu: Alt Ranza Savaşı, Son Sınıf Olmak ve Hamarat Kardeşim


Alt ranzayı kapmak: İşte yurt tarihinde hiç bitmeyecek bir kavga. Ne canlar yanmıştır bu kavgada, ne saçlar çekilmiş ne çemkirilmiştir suratlar. Uykusuz yolculuklar sonunda rahatlamaya bile izin vermez bu kavga.Hoş, yurdun er meydanından başarıyla çıkan azdır fakat zafer şerbeti de fevkalade lezzetlidir. Doğrusu alt ranza müthiştir, uykun geldi mi bir anda kendini yatağa atabilirsin. Dışarıdan geldin mi çantanı şöyle bir üstüne bırakabilir, üzerinde başka odadan gelen misafirleri ağırlayabilir, kimsenin yatağına oturmak zorunda kalmazsın.

İstanbul'a gelişimin ilk günü koştur koştur yurda gittim. Dinlenmedim, yemek yemedim, su içmedim. Ah şu alt ranza hırsı yok mu bende, dayanamıyorum. Zaten Ankara'dayken yurdu aradığımda telefondaki ses "Ohoo herkes geldi." dedi ya tüm yolculuk boyunca içim içimi yedi. "Ya herkes odadaysa!" Ama bir girdim ki odaya in cin top oynuyor. Kimse yok. Bir ohh! koyverdim önce sonra gittim hemen nevresimimi aldım, geldim, serdim. Nevresimli yatağa kimse dokunamaz. (muhahahaaa-kötü adam gülüşü) Valizin içindekileri de şöyle üstün körü dolaba yerlestirdim mi doğru kardeşimin evine. Haliyle oraya varmam öğleni buldu. Sen misin alt ranza da alt ranza diye tutturan. Eve bir vardım ki pert olmuşum. Akşama kadar yattım.

........

Son sınıf olmak hakikatan garip bir şeymiş. Sınıfa her giren altın günündeymişcesine birbirini öpmekle, sarılmakla meşgul. Yalnız ben şu sarılmalara, öpüşmelere sinir oluyorum. Sevmiyorum işte kardeşim. Ben illaki öpeceksem sevgimi göstermek için öperim. Eee herkese de diyemiyorsun öpüşmeyi sevmiyorum diye ben de n'apayım sadece öpeni öpüyorum. Alınıp da beni öpmedi diyense sırf bu yüzden trip yapıyorsa olmasın benimle arkadaş zaten. Galiba en çok bu yüzden yurdu seviyorum. Orada kimse tanıştığı kimseye sarılmaz. Sadece tokalaşır. Hatta yurdun havasında suyunda mı vardır bu bilmiyorum ilk defa çıkanlar bile aynısını yapıyor.

Sınıfta hal hatır sormalar, "gezelim, program yapıp." demeler... Herkeste buruk bir kavuşma sevinci. Bakışlarda "Laaan son sınıf olduk" ifadeleri, hocaların bazılarınaysa "şu mendebur kadını bile özleyecek miydim?" bakışları ve daha bir sürü son sınıfın garip psikolojileri. Kısacası son sınıf olmak hakikaten başka bir duygu.

................


Kardeşimin evine ilk defa gidiyorum ya bir garip oldum. Bir kere normalde Ankara'da olsak asla "Aç mısın abla, yemek hazırlayım mı?" demezdi. Şimdi böyle sorup üstüne üstlük masayı özenle hazırlayıverdi,  yetmezmiş gibi de "Doymazsanız bir şeyler daha hazırlayayım." dedi ya ben artık en sonunda patladım. 
"Yok ben alışkın değilim senin böyle yapmana. Bana yemek falan hazırlama. Tuhaf geliyorsun, yabancı gibi."
Bunları harbi ciddi söyledim aslında ama herkes güldü nedense. Abes kaçmış olacak. Velhasılı kelam, ben alışkın değilim kardeşimin bana yemek yapmasına.

Not: Bu yazıyı tee eylülün 21'inde yazmış taslak olarak bırakmıştım. Demek şimdiye kısmetmiş.

7 yorum:

  1. Alt ranza mı.
    Kafayı yemişsin dostum sen !

    Bi kere insan alt ranzada yatamaz ki,
    Paranoyak olur yahu ya üst ranza üstüme çökerse diye. Sen üstteyken çökse neyse, alttakini tost yaparsınız.
    Ama hiç özenilecek birşey değil ki alt ranzada yatabilmek,
    Karpuzun en çekirdeksiz dilimi, tabaktaki büyük kek parçası ya da ne bileyim, markette en paketlenmiş ürünü almak için kavga edilir.

    Şaşırdım doğrusu sana :)

    YanıtlaSil
  2. 9 haklı.
    Ya çökerse ?

    YanıtlaSil
  3. 9, AD... ya çökmezse. Arkadaşlar 100 kilodan fazla insanı bile taşıyan demir yurt ranzaları mı çökecek, bırakın Allah aşkına. Çökmez çökmez maşallah sapasağlam bizim ranzalar.

    Hem sizi bilmem ama hakikaten bizim yurtta alt ranza kapma savaşı var. (Kızlarla alakalı bir durum bu belki de, ya da sadece bizim yurtla alakalı.)

    Bir de anladığım kadarıyla erkekler ranza üstü seviyor. Bu yüzden zevkler ve renkler tartışılmaz deyip bırakalım.

    Bir de 9, öyle "kafayı yemişsin sen" gibi hitaplardan hoşlanmıyorum ben.

    YanıtlaSil
  4. Oda arkadaşı olsaymışız hiç böyle şeylere gerek kalmazmış mesela, alt ranzadan olabildiğince nefret ederim. :) Odanın hakimi üst ranzadır! :):)))

    YanıtlaSil
  5. Sam Andrews... bu sene mezun oluyor olmasan buyur gel bizim yurda oda arkadaşı olalım derdim. Benceyse odanın hakimi alt ranzadır :)

    YanıtlaSil
  6. alt ranza her zaman için daha rahattır bencede ama başkaları gelip oturmasın;)

    YanıtlaSil
  7. görünmez kalem... devlet yurdundan bahsediyoruz canım. sen oturulmasını istemezsen oturmazlar evet ama sen odadaysan :) ama ben rahatsız olmuyorum ya oturulmasından. hem nevresimleri yurt veriyor. rahatsız olursan götürüp değiştirirsin. zaten nevresimi yıkama gibi bir durum yok kirlendikçe yeni ve temizleriyle değiştiriyorsun.

    YanıtlaSil

Yorum alın, yorum yapın. Bloglara can verin.