Sayfalar

28 Ağustos 2010 Cumartesi

Ve Şimdi Haberler...

Marmara üniversitesi sonunda sır gibi saklanan akademik takvimini açıkladı. Dersler 20 Eylül'de başlıyormuş. Diğer bütün üniversiteler tarihlerini açıklamışken haftalardır akademik takvimini açıklamayan Marmara Üniversitesi yönetimi ise neden geç açıkladığıyla ilgili sessizliğini hala koruyor. Ancak kulislerden alınan son bilgiye göre bunun nedeninin yeni rektör seçimleriyle alakalı olabileceği yönünde.

Bununla birlikte okullarının açılmasına bir aydan az bir süre kaldığını yeni öğrenen Marmara öğrencilerinin etekleri tutuşmuş durumda. Yaz boyunca birbirlerinin hatırlarını netten bile sormaya tenezzül, pardon vakit bulamayan gençler yeni sms kampanyasıyla birlikte hummalı bir mesaj atma trafiğine giriştiler. Ancak arayı bu kadar açan gençlerin arasına girmesi kesin olan soğukluk, sms'lerini chat olarak kullanamamalarına neden oldu. Bu konuda röportaj yaptığımız son sınıf öğrencisi "Kitap gibi Kız" ise endişelenecek bir şey olmadığını yakında bayramla birlikte atılan tebrik mesajlarının da etkisiyle aradaki buzların eriyeceğini ve yine eski geyik mesajlarına dönülebileceğini belirtti. Mesajların ne şekilde devam ettiğini sormamız üzerineyse önce "hiç sesin soluğun çıkmıyor" "nerdesin" gibi sıradan fakat pişkince mesajlardan sonra yavaş yavaş "naber" "uyudun mu" "napıyorsun, canım sıkıldı bi msj atayım dedim" ve akabininde "yarın ders kaçtaydı" "hoca derse girdi mi" ye ve en sonunda "kendimi iyi hissetmiyorum ödevi bensiz yapın" densizliğindeki mesajlara değin ulaşabileceğini söyledi. Onu yeni yaptığı 11000 sms ile başbaşa bırakırken size de bol sms li günler diliyoruz. Ve aman diyoruz. Lütfen arkadaşlarınızla aranıza fazla uzun mesaj aralıkları koymayın.

İyi günler Türkiye. Her nerde yaşıyor ve yaşatıyorsanız...

8 yorum:

  1. Senin sınıf arkadaşın var yani. Bu güzel bir şeymiş. Ben 200 kişilik mevcudu olan sınıf öhömm amfide yalnız kaldığımı biliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Yazıya resim süper uymuş hatta resimi inceliyorum iki dakikadır :D

    YanıtlaSil
  3. nina... üzüldüm ya... ama amfiler hep öyle biraz soğuk olmuştur. ben sıradan 60 kişilik bir sınıftayım işte...

    mia... hakkaten değil mi? ben de resim ararken hah işte bu demiştim.

    YanıtlaSil
  4. Marmara'dan hiç hazzetmem. Karlı kış günlerinde okulun tatil olup olmadığını öğrenmek için Avrupa yakasından kampuse kadar yolculuk etmek ve fakültenin panosundaki "okulumuz kar sebebiyle eğitime bir gün ara vermiştir" yazısını örmek kadar berbat ikinci bir şey olmasa gerek. Yıllardır teknoloji fukarası olan üniversitenin 4 yıl sonra yine aynı vaziyette olduğunu öğrenmek de ayrı bir üzüntü vesilesi tabii. Neticede ne diyoruz: Allah kurtarsın:))

    YanıtlaSil
  5. şirvan... ikinci üniversitem olması dolayısıyla, bende bir öncekine bakıp marmarayı görünce hakkaten şok olmuştum. ama şimdi alıştım be yav. son sınıf olmak üzüyor beni

    YanıtlaSil
  6. hadi gözün aydın az kalmış:)

    YanıtlaSil
  7. tesbit doğru herkes sms hakkı yapar oldu. 2 aydır nerdeydi bunlar peki..?

    YanıtlaSil
  8. kız sıdıka... teşekkür ederim, öyle az kaldı.

    c3moi... bilmem sence nerdeydiler?

    YanıtlaSil

Yorum alın, yorum yapın. Bloglara can verin.